Lajmet e fundit

Covid 19 - 117 OSHC i kerkojne Qeverise Shqiptare qe sektori te mos lihet jashte Planit Financiar

Tiranë, 24 Mars 2020

Drejtuar:

SH.T.Z. Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë,

Zj. Ogerta Manastirliu, Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Kryetare e KKSHC –      

                                      Këshillit Kombëtar të Shoqërisë Civile.

 

Për dijeni të:

 

SH.T.Z. Ilir Meta, President i Republikës së Shqipërisë

  1. Gramoz Ruçi, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë,
  2. Arben Ahmetaj, Ministri Përgjegjës për të Kontrolluar dhe Menaxhuar Situatën Ekonomike

    gjatë Periudhës së COVID-19 në Vendin tonë.

Zj. Anila Denaj, Ministre e Financave dhe Ekonomisë,

  1. Lulzim Basha, Kryetar i Partisë Demokratike

Zj. Monika Kryemadhi, Kryetare e Partisë “Levizja Socialiste për Integrim”

  1. Luigi Soreca, Ambasador i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri

Zj. Yuri Kim, Ambasadore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipëri

  1. Peter Zingraf, Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri
  2. Duncan Norman, Ambasador i Mbretërisë së Bashkuar në Shqipëri
  3. Adrian Maître, Ambasador i Republikës Federale të Zvicrës në Shqipëri

Zj. Elsa Håstad, Ambasadore e Mbretërisë së Suedisë në Shqipëri

Zj. Guusje Korthals Altes, Ambasadore e Mbretërisë së Vendeve të Ulta në Shqipëri

  1. Blendi Dibra, Nënkryetar i KKSHC - Këshillit Kombëtar të Shoqërisë Civile

 

Nga: Organizatat e Shoqërisë Civile të Listuara në Fund të Kësaj Letre

Lënda:

Kërkesë për Mbështetje Financiare nga Qeveria Shqiptare për Organizatat e Shoqërisë Civile në Shqipëri, për përballimin e situatës të krijuar nga COVID -19.

 

Të nderuar,

Në emër të Organizatave të Shoqërise Civile (OSHC) të listuara më poshtë, iu shprehim mirënjohjen dhe mbështetjen tonë në përballjen e krizës të krijuar nga pandemia COVID - 19, fatkeqësi e madhe kjo për vendin tonë dhe për faktin se po ndodh shumë afër tragjedisë së tërmetit të 26 Nëntorit. Ne jemi të vetëdijshëm për kostot e rënda që kanë sjellë këto dy fatkeqësi dhe jemi shpresëplotë që do ta kalojmë dhe këtë situatë kritike.

Bazuar në eksperiencën e vendeve/qeverive të tjera, të cilat i kanë përfshirë organizatat jo-qeveritare në mbështetjen e tyre financiare, si dhe bazuar në faktin që në “Planin Financiar të Mbështetjes për COVID-19” që qeveria prezantoi më 19 Mars 2020 nuk u përfshinë OSHC-të; duke pasur parasysh faktin se në këtë sektor janë të punësuar rreth 9.546 persona si edhe kontributin pozitiv të OSHC-ve në sfidat sociale të vendit tonë, shpresojmë shumë në marrjen në konsideratë të kërkesës tonë, për të përfshirë në plan dhe OSHC-të.

OSHC-të janë një investim afatgjatë i Qeverisë Shqiptare dhe i Donatorëve dhe kanë personel të profilizar dhe të mirë kualifikuar. Që prej vitit 1992, OSHC-të kanë konceptuar dhe zbatuar me mijëra projekte që kanë lehtësuar sfidat e Qeverive Shqiptare, lidhur sidomos me shtresat sociale më të ekzpozuara ndaj papunësisë, varfërisë, sfidave në arsim, vështirësi të aksesit në shëndetësi dhe ndaj shërbimeve të tjera siç janë ato për personat me akftësi të kufizuara, etj.

OSHC-të kudo në botë konsiderohen një investim i dobishëm në rritje. Për këtë arsye, përfshirja e tyre në planet mbështetëse anti-krizë të Qeverisë Shqiptare, do t’i shërbente një vizioni afatgjatë dhe konsiderohej një shërbim ndaj vendit.

Veç vështirësive të natyrshme, sikurse jeni në dijeni të legjislacionit fiskal të OSHC-ve, ne, për sa i përket detyrimeve tatimore trajtohemi si biznes i madh edhe pse nuk kemi fitim dhe nuk ndajmë divident.

Ne, po aq sa bizneset por ndoshta dhe më shumë se ta, kemi nevojë për mbështetje financiare si rrjedhojë e situatës së krijuar nga pandemia COVID-19. OSHC-të në Shqipëri nuk mbështeten financiarisht apo në formë të qëndrueshme nga qeveria dhe pushteti lokal. OSHC-të në Shqipëri e ushtrojnë aktivitetin falë projekteve përmes donatorëve.

Disa prej nesh ndihmohen prej sektorit të biznesit, mbështetje e cila ka rëne ndjeshëm apo është anulluar që prej situatës të krijuar nga tërmeti. Si rrjedhojë e situatës COVID-19, OSHC-të e kanë të pamundur të sigurojnë ekzistencën e aktivitetit të tyre në situatën e pandemisë, sepse donatorët i shtyjnë zbatimin e projekteve ose i anullojnë ato, dhe kjo sjell për pasojë pamundësi për realizimin e pagesave për pagat e punonjësve të OSHC-ve dhe kostove të tjera bazë për ushtrimin e veprimtarisë tonë institucionale.

Shumë prej nesh jemi ofrues të shërbimeve ndaj grupeve sociale më në nevojë në Shqipëri, dhe kemi të domosdoshme të vazhdojmë të paguajmë pagat dhe sigurimet e stafit, dhe kosto të tjera si qira, taksa të ndryshme siç janë taksat bashkiake, taksa të pronës (ato OSHC që kanë godina në pronësi të tyre), taksa tabele, etj.

Si drejtues të këtyre organizatave, në një kohë kur dhe nuk dihet për sa ditë, javë apo muaj do të vazhdojë situata e krijuar, jemi të shqetësuar për detyrimet që duhet të shlyejmë ndaj stafit, qiradhënësve dhe shtetit shqiptar.

Rruga më efikase që ne propozojmë, është përfshirja e drejtpërdrejtë e OSHC-ve në projekte konkrete, në zonat konkrete dhe për shtresat sociale për të cilat jemi të profilizuar. Ne kërkojmë mbështetjen tuaj financiare për sektorin tonë në këtë kohë krize: (i) duke na trajtuar me pagën mujore të punonjësve tanë dhe (ii) me grante për shpenzimet fikse si dhe (iii) lehtësira fiskale për institucionet tona si për të gjithë sektorët e tjerë në Shqipëri!!

Duke ju falenderuar paraprakisht për kujdesin që do të tregoni për sektorin tonë, si një sektor thelbësor në pasjen e një shoqërie të hapur dhe demokratike në Shqipëri, mbetemi në pritje të vendimit tuaj të reflektuar në aktet normative të “Planit Financiar të Mbështetjes për COVID-19”.

 

Sinqerisht,

 

1. Emanuela Zaimi – Fondacioni “Down Syndrome Albania”, Qendra e Shërbimeve “PRO PAK” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., +355674885864 dhe Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., +355693443345)
2. Aferdita Seiti – Shoqata “Ndihmoni Jetën“ (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0682084945)
3. Anisa Dizdari – Qendra “Tiss“, Qendra e Shërbimeve dhe Trajtimit PsikoSocial (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ,0692080488)
4. Zela Koka – MEDPAK, Mbrojtja e të Drejtave të Personave me Aftësi të Kufizuara (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 0693577247)
5. Altin Hazizaj – CRCA/ECPAT Shqipëri (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , + 355672075330)
6. Suela Koçibellinj – Vizion OJF (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 0672055072)
7. Lindita Senia – Qendra “Future for you” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0696689806)
8. Fatma Spahiu – Qendra Shqiptare për Integrimin e Njerëzve me Nevoja të Veçanta (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., 0675276592)
9. Mimoza Deliu – Shoqata Alternative (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0697695328)
10. Oreada Kita - Qendra “Jonathan” - (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0682019727)
11. Franceska Muço - Rrjeti i Profesionisteve te Rinj (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , +355698388683)
12. Ervin Shehaj - Green Line Albania (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0692545900)
13. Sevim Arbana - Shoqata „Në Dobi të Gruas Shqiptare” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , +35542223001)
14. Eglantina Bajrami - Autizmi Flet- Klubi Kombëtar i Prindërve me Fëmijë me Spektrin Autik dhe PAK (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0697225910)
15. Suela Lala - Fondacioni "Së bashku" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0692694515)
16. Adelina Pjetra - “Mental Health Albania” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0697482338 )
17. Nensi Dragoti - Fondacioni Arsimor Shqiptar, (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
18. Klodiana Kadeli - Power of Education (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
19. Ergyz Gezka - Shoqata LIBURNETIK (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
20. Egla Bardhi - Together for life (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0692066522)
21. Armela Pengili - Qendra ACT for SOCIETY (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 0698304533)
22. Mimoza Ikonomi - Youth for Social Changes (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
23. Angjelos Shkurti - Fondacioni Shëndetësor ABC (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ,0699626784)
24. Lusiana Mailaj - Njerëzit të Parët (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
25. Blerina Gjoka - Fondacioni "Kujto" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
26. Arbër Kodra - Open Mind Spectrum Albania (OMSA) (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
27. Danjel Bica – Shoqata ”Ekspertët e Rinj Mjedisor” (SHERM Albania) (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. , 0672531269)
28. Luis Bekteshi.- Qendra Rinore "Perspektiva" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
29. Mirgit Vataj – Linja Kombëtare e Telefonit të Ndihmës për Fëmijët – ALO 116111 (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
30. Ana Mullanji – Organizata „Përtej Barrierave“ (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
31. Elvis Çela - Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., 0672054788)
32. Ermelinda Mahmutaj – Qendra Mjedisore EDEN (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
33. Mirela Koçi – Auleda, Local Economic Development Agency (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
34. Ali Coka - Shoqata e Hortikulturës Organike-Bioplant Albania (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
35. Ana Majko – Nisma për Ndryshim Shoqëror, ARSIS (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
36. Arjel Trajani – SHKEJ, Shoqata Kombëtare “Edukim për Jetën” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. dhe Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
37. Mihallaq Qirjo - Qendra Burimore e Mjedisit në Shqipëri (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
38. Lavdosh Ferruni - Shoqata e Bujqësisë Organike (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
39. Genti Kromidha - Instituti Për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. dhe Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
40. Aleksandër Trajce - Qendra "Për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
41. Ahmet Mehmeti - Klubi Ekologjik Elbasan (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
42. Alminda Mema - Qendra e Informacionit Aarhus Shkodër (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
43. Ines Leskaj– AWEN, Albanian Women Empowerment Network (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
44. Tefta Mala – NSGK, Shoqata “Ndihmë Sociale Gruas Kryefamiljare” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
45. Mirela Arqimandriti – Qendra “Aleanca Gjinore për Zhvillim” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
46. Ylldise Brahimi – Fond. “ARZHV” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
47. Qamile Gishti – Agjencia Rajonale e Zhvillimit Berat (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
48. Gentiana Decolli – Për Mirëqenie Sociale dhe Mjedisore, Berat (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
49. Genc Laci, Shoqata në Mrojtje të Jetës dhe Ekosistemit, Fushë Krujë (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
50. Valbona Mazreku - Milieukontakt Shqipëri, (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
51. Elona Prroj - Fondacioni “Jo Gjakmarrjes-Po Jetës” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
52. Iris Luarasi - Linja e Këshillimit për Gra dhe Vajza dhe Linja e Këshillimit për Burra dhe Djem (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
53. Edlira Çepani - Barazi në Vendimmarrje (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
54. Laureta Roshi - Platforma Kombëtare për Gratë (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
55. Malvina Krena -Qendra “Bashkë për të Ardhmen“, Durrës (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
56. Jonida Naska – Organizata “Center for Bridging Communities” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
57. Rami Hadroj - Vish Këpucët e Mia – (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
58. Alma Prendi - Shoqata “Rreze Shprese” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
59. Mirjam Reçi - Qendra e Zhvillimit të Shoqërisë Civile, Durrës (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
60. Florjan Rojba – ANAD, Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që Nuk Dëgjojnë (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
61. Besarda Taçi, Emdr Albania (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
62. Blerta Balilaj Brovina - Rrjeti për Demokraci i gruas Shqiperi Women's Democracy Network Albania (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
63. Saimir Beqiraga – “Intelektualet e Rinj, Shprese” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
64. Sashen Rexhepaj - Shoqata Logopedistët Shqiptarë (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
65. Donika Godaj - Shoqata Kristiane e Grave Shqiptare (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
66. Naureda Bajraktari - Qendra e Shërbimeve dhe Praktikave Ligjore të Integruara (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
67. Brikena Puka – Qendra Psiko Sociale VATRA (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
68. Koalicioni Kombtar i Strehzave Antitrafikim (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
69. Zhuljeta Veizaj – Shoqata “Rreze Jete”(Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
70. Jerola Ziaj - Agjensia për Demokracinë Vendore në Shqipëri, LDA Albania (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
71. Elma Tershana - Observatori për të Drejtat e Fëmijëve dhe të Rinjve (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
72. Ersida Teliti – Qendra e Konsumatorit Shqiptar (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
73. Brisilda Taco - Rromano Kham (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
74. Erida Gjermeni - Qendra Media dhe Çështjet Shoqërore (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
75. Karolina Rista – Infinit+ (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
76. Bruna Hylviu - Qendra për Popullsine dhe Zhvillimin (ACPD) – (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
77. Edvin Lamce - Fondacioni Gjirokastra GCDO (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
78. Aurora Zylaj - Well Point-Kujdes për të gjithë (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
79. Manjola Veizi - Qendra për të Drejtat e Gruas Rome (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
80. Rezarta Sheshaj - Organizata "Në familje, për familjen" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
81. Bashkim Rodoni Qendra Multimediale Shteg (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
82. Arjan Cala – “Tjetër Vizion Elbasan” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
83. Mariana Meshi - “Të Ndryshëm & Të Barabartë (different&Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.; Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
84. Marsela Lekli - Organizata " Qendra Zhvillimit Social-Psikologji" (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ; Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
85. Silva Pasha - Shoqata “Qendra Zhvillimore e Bulqizës” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
86. Fabiola Laço Egro – “Today for the Future” Community Development Center Network (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
87. Organizata “Gruaja tek Gruaja”
88. Zyra për Djem dhe Burra
89. Ambasada Pink Shqipëri (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
90. Gerta Hagen - Fondacioni Spitalor i Nënës dhe Fëmijës (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
91. Linda Pino - Koalicioni për Arsimin (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
92. Willem Carel Fred Westerink Shkbsh- PFA 'Shoqeria Kristiane e te Burgosurve te Shqiperise' (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.; Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
93. Orges Hysenaj “Teen Challenge Albania” (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
94. Gentjan Dervishaj - ICEJ ALBANIA (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
95. Dana Molla - Betesda House of Grace (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
96. Artur Shehu - Fondacion Baptist i Tiranës (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
97. Blerta Cani – Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )
98. – 113. Andi Tepelena - Skena e Pavarur Kulturore ( SPK) e perbere nga 15 organizatat kulturore me aktive ne vend (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ; Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
114. Blerta Cela Kamberi - CHE ALBANIA (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
115. Vera Minga Neziri Shoqata Hemofilia Shqiptare (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.)
116. Oltion Shena - FOOD BANK ALBANIA (toni.shena@foodbank )
117. Haxhi Balliu - Shoqata AKS Librazhd (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. )